Natuurlijk tapijt:een vloermet karakter

Slogan logo Dat is een goed idee!

Een tapijt geeft een ruimte karakter. Tapijt en vloerkleden zijn niet alleen behaaglijk, ze stralen ook warmte en luxe uit. Speel met kleuren, vormen en texturen om het juiste effect neer te zetten. Authentieke materialen versterken de sfeer nog eens. Dat maakt tapijten van natuurlijke materialen als wol en sisal zo sprekend. Hun natuurlijke uitstraling, mooie patronen en voelbare texturen passen in zowel moderne en landelijke interieurs.

Puur natuur: katoen en wollen tapijt

Wol is de meest luxe vezel voor tapijt. En daarbij 100% natuurlijk. Wol heeft een warme, isolerende werking. Optisch resulteert dit in een zeer luxe, matte uitstraling. In onze NL Label karpetten collectie vind je een aantal mooie wollen kwaliteiten. Ook katoen is puur natuur. De kenmerkende witte bolletjes katoen worden gesponnen tot een krachtig garen. Katoen heeft een heel kenmerkende structuur. Door de juiste twijning, in combinatie met de breitechniek ontstaat bijvoorbeeld lusjestapijt.

Breien, weven, tuften

Verschillende weef- en knooptechnieken, samen met de bijzondere producteigenschappen van natuurproducten, maken van tapijt een bijzondere vloerbedekking. Door te breien krijgt tapijt krachtige poolverbindingen en vooral: bijzondere effecten. Dat een tapijt gebreid is, zie je in structuur. Een gebreid tapijt verveelt nooit: je kunt er verschillende garens en hoogtes in verwerken.

Econyl® garens

Econyl® garens bestaan uit gerecyclede materialen, afkomstig van onder andere oude visnetten. Zo wordt afval verwerkt tot talloze nieuwe producten, zonder hiervoor nieuwe grondstoffen aan te boren. Onze leverancier Desso heeft een mooie collectie vloerkleden ontwikkeld met het garen, bestaande uit drie collecties met een eigen look and feel.

Sisal: stevig en sterk

Sisal is een 100% natuurproduct. De vezels komen namelijk van Agave plantensoorten. Het maakt de vloerkleden sterk, ademend en slijtvast. De structuur van dit materiaal doet denken aan touw en is perfect voor een robuuste, natuurlijke uitstraling. Er zijn veel kleuren, structuren en materiaalcombinaties mogelijk. Natuurtapijt is altijd levendig en bij sisal komt de pure kwaliteit echt tot zijn recht. Onze leverancier Jabo is in Nederland dé specialist als het gaat om sisal vloerbedekking.

Onze leveranciers weten iedere ruimte om te toveren tot inspirerende eyecatcher. Of de opdracht nu rustig en basic is, of uitgesproken met een mix aan kleuren en materialen. Alles is mogelijk, maar één ding is altijd helder: alle tapijten zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit met pure materialen. MF Design verkoopt tapijt en karpetten van onder meer Jabo, Van Besouw, Parade, Desso, Bonaparte en NL Label.

Style magazine over natuurlijk wonen

Wat zijn eigenlijk natuurlijke stoffen, en welke duurzame voordelen heeft PVC? Je leest het in het nieuwe Style magazine. We vertellen je de meest natuurlijke en duurzame opties voor stoffen, tapijt, PVC, zonwering en hout. Natuurlijke keuzes die wij als binnenhuisadviseur elke dag maken en waarover we je alles kunnen vertellen. Daarnaast besteden we aandacht aan de nieuwste woontrends. Want natuurlijk wonen is dé woontrend voor 2020! Haal het Style 3 magazine nu in onze winkel of bekijk hem hier. Het Style magazine over groen en duurzaam wonen is het derde van dit jaar. Bekijk onze andere magazines hier.

Meer wooninspiratie? Volg ons op Pinterest.