Dit is waaromje je vloerlaat leggen

Slogan logo Dat is een goed idee!

Heb je een vloer uitgezocht? Dan wil je natuurlijk dat hij goed gelegd wordt. Vakkundig en nauwkeurig. Laat je hem leggen door een specialist, dan haal je deze service in huis. Want, vloeren leggen is een vak apart. Wij nemen je graag het werk uit handen. Lees meer over waarom dat een goed idee is.

Vakmanschap

Misschien wel de belangrijkste reden waarom je jouw nieuwe vloer wilt laten leggen: je weet zeker dat hij vakkundig gelegd wordt. Vooral bij een ruimte met veel (gekke) hoeken, schuine muren, leidingen en hoogteverschillen is het nauwkeurig op maat maken van de vloer een heel karwei. Werk dat je liever overlaat aan de specialist.


Tot in de puntjes

Voordat we een nieuwe vloer komen leggen, voeren we eerst een vloerinspectie uit. Daarnaast wordt gekeken of de vloer goed geventileerd wordt en of deze droog en egaal is. De staat van de ondervloer is van groot belang om lang te kunnen genieten van je vloer. Zo bekijken we of er bijvoorbeeld schimmels of betonrot op de basisvloer voorkomt. Ook het egaliseren is een klus die je beter aan vakmensen kunt overlaten. De vloer moet namelijk spiegelglad zijn voor een harde vloer als vinyl of pvc. Is deze dat niet, dan ga je ieder korreltje zand of oneffenheid zien.

Vochtmeting

Bij nieuwe vloeren, waar een afsluitende vloerbedekking op komt te liggen, wordt een vochtmeting gedaan. Het is zaak om vloeren waar vlekken of vochtsporen op te zien zijn extra te controleren. Bij een vochtmeting stellen we het vochtpercentage van de ondervloer vast met speciale meetapparatuur. Afhankelijk van het type ondervloer en de vloer die erop komt te liggen bepalen we of de ondervloer legrijp is.


Ook de plintjes

‘De plintjes moeten nog, maar die komen wel’. Wie hoort deze woorden niet regelmatig uit de mond van een nieuwe huiseigenaar komen? Weken worden jaren.. je kent het. Laat je je vloer leggen, dan zijn plintjes in ieder geval een hoofdzorg minder!

Bespaar tijd

Dan hebben we het nog niet eens gehad over de tijd die je bespaart. Het soort vloer, de kleur, materialen, het motief; een vloer kiezen is toch al ingewikkeld genoeg?


Kies je ervoor je vloer door ons te laten leggen dan ontvang je minimaal tien jaar garantie. Mooi meegenomen! Maak een afspraak of kom langs in de winkel voor advies.

Beeld: NL Label