Vloer inde spotlight:Marmoleum

Van alle vloeren die we verkopen is Marmoleum de duurzaamste. Het materiaal is slijtvast, niet kapot te krijgen, gemakkelijk schoon te maken en dus ook nog eens heel duurzaam. De betonlook-varianten van Marmoleum zijn daardoor letterlijk een goed alternatief voor een gietvloer! We vertellen je er graag meer over.

Wat is Marmoleum?

Marmoleum is de merknaam van Forbo voor linoleum en is een oer-Hollands product. In de fabriek in Assendelft (lees dit artikel voor een kijkje in de fabriek) worden al sinds 1860 linoleum-vloeren geproduceerd. Linoleum bestaat uit natuurlijke grondstoffen. Om Marmoleum te maken wordt gebruik gemaakt van lijnolie (van lijnzaden van de vlasplant), jute (van de juteplant) en houtmeel van bomen. Puur natuur dus!

Een CO2 neutrale vloer

Uniek aan Marmoleum is dat het de eerste CO2 neutrale vloer ter wereld is! Hoe dat zit? De vlas- en juteplanten nemen CO2 op tijdens de groei en onttrekken daarmee CO2 uit de atmosfeer. De vloeren houden hierdoor dus CO2 vast. Daarnaast is de basis van de vloer is al goed, gezond en duurzaam doordat Forbo gebruik maakt van natuurlijke grondstoffen die hernieuwbaar zijn. Mooi voor buiten en voor binnen dus…

Hét duurzame alternatief voor een gietvloer

Het mooie aan Marmoleum is dat het naast duurzaam ook nog eens heel praktisch en onderhoudsvriendelijk is. Zo kan de vloer prima tegen een stootje, is het materiaal prachtig in combinatie met andere natuurproducten en is de vloer gemakkelijk schoon te houden. In combinatie met een Quickfit ondervloer voldoet een Marmoleum vloer aan de voorgeschreven 10dB geluidsnorm en het is ook een ideale vloer in combinatie met vloerverwarming. Als je kiest voor een Marmoleum vloer heb je de keuze uit tal van betonkleuren en -dessins waardoor Marmoleum een duurzaam alternatief is voor een gietvloer. Maar er is meer…

Maak het bijzonder met Marmoleum

De merknaam Marmoleum is ontstaan door het gemarmerde uiterlijk dat Marmoleum van oorsprong hebben. Om een gemarmerde look te creëren worden verschillende kleuren met elkaar gemengd. De nieuwe collectie perfectioneert het klassieke gemarmerde patroon tot 5 boeiende, organische designs in zeer veel kleuren. De kleurcombinaties zijn veelzijdig in gebruik en combineren perfect met andere materialen zoals hout en steen. Je kunt ook verschillende kleuren Marmoleum met elkaar combineren en het zo bijzonder te maken als je zelf wilt.

Wil je meer weten over onze Marmoleum vloerencollectie? Kom naar de winkel om de stalen te bekijken. We geven je daarbij ook graag advies over deze duurzame vloer!

ik help je graagbij het maken vande juiste keuze.

ik wil productadvies.

in de winkel of bij jou op de bank.

Maak een afspraak voor een ‘dat had ik zelf nooit kunnen bedenken’ interieuradvies. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.


Wij gebruiken jouw informatie alleen om een afspraak te maken. Niet voor andere commerciële doeleinden. Je gegevens worden niet gedeeld met derden.