Dit zijnde woontrendsvoor 2020

Het is bijna 2020, tijd om de nieuwste woonstijlen onder de loep te nemen. Welke woonstijlen, kleuren en materialen gaan we zien? We zetten de trends voor je op een rijtje.

De trends voor 2020 zijn zacht, rond en romantisch. We gaan voor weelderige prints, zachte stoffen en warme kleurcombinaties. Dat betekent niet dat je interieur niet stoer kan zijn. In combinatie met kleuren als donkerblauw en materialen staal en grof hout geef je je interieur de stijl die bij jou past.

Oude en nieuwe romantiek

De romantiek zien we komend jaar vooral terug in aaibare stoffen als fluweel. Net als in 2019 zie je de stof terug in zowel meubels als accessoires. Betreft stijl kun je met romantiek alle kanten op. De ‘nieuwe romantiek’ kenmerkt zich door een chique en toch stoere stijl. Donkere kleuren donkerblauw, groen en bordeaux zetten ronde vormen en fluweel kracht bij. Combineer je dit met met de kleur antraciet en het gebruik van staal en goud dan ontstaat er een stoer, gedurfd karakter.

Ook de combinatie met bloemenprints gaan we veel zien. Voer het thema helemaal door en ga voor bont! Schrik niet van de overdaad aan kleuren, stoffen en prints; wanneer je zorgt voor een rode draad in het kleurgebruik, en deze vaak laat terugkomen, blijft je interieur een passend geheel.

Beeld: bloemenbehang van Eijffinger

Ben je meer van de lichte, lieflijke ‘oude’ romantiek? Eén van de trendkleuren is roze. Prachtig in combinatie met fluweel, goud en kleuren als grijs en wit. Kies voor klassieke elementen zoals Chesterfield meubels, accentkleur goud, lambrisering en een mooie visgraat vloer.

Beeld: Vadain

Trendkleur tranquil dawn

Ben je toe aan wat rust in je interieur? Dan past de rustige, heldere trendkleur voor 2020 wellicht bij je. Elk jaar vertalen Flexa-kleurexperts wereldwijd opkomende trends naar een nieuwe kleur van het jaar. Voor 2020 is dat Tranquil Dawn™. De tint die tussen groen, grijs en blauw in zit straalt kalmte en helderheid uit en zorgt voor balans in je interieur. Om te laten zien hoe de groene kleur perfect combineert met ieder andere kleur, heeft Flexa vier nieuwe kleurpaletten geïntroduceerd: ‘A home for creativity’, ‘A home for care’, ‘A home for play’ en ‘A home for meaning’. Het lichte van Tranquil Dawn™ zorgt ervoor dat de kleur in alle vier de trendpaletten op verschillende manieren een rol speelt.

Beelden: Flexa

Het palet ‘A home for creativity’ past goed bij de warme romantische trend. Het omarmt je met rijke, volle tinten die teruggrijpen naar het verleden zoals oker, petrol, groen en bordeaux. Tranquil Dawn™ brengt verlichting in dit palet. In deze trend wordt gebruik gemaakt van hout, bloemen(print), keramiek, geprinte katoenen en gebreide kleden. Op zoek naar meer kleurinspiratie? Bekijk de blog die we eerder over de trendkleur van 2020 schreven.

Japanse eenvoud

De trendkleur van 2020 is ook goed toepasbaar in de minimalistische, duurzame ‘wabi sabi’ trend. Bij deze Japanse leefstijl draait het om puur, echt en duurzaamheid. We gaan back to basic: leggen onze digitale apparaten aan de kant en komen helemaal tot rust in dit basic interieur. Geen strak gestylde interieurs, maar ‘leefbaar’ wonen en spullen met een verhaal. Aandacht voor elkaar en onze planeet. Bekijk welke meubels in huis je kunt herbruiken of haal accessoires zoals takken uit de natuur. Display meegenomen souvenirs om het huis een extra persoonlijk karakter te geven.

Beeld: Luxaflex

Natuurlijk wonen

De duurzame trend vertaalt zich ook in een natuurlijke woonstijl. Deze ‘groene’ trend kennen we al langer en is dus een blijver. We halen de natuur in huis met veel planten, hout, leer, jute, rotan en marmer. Producten met een unieke uistraling die een huis direct karakter geven. Terug van weggeweest zijn droogbloemen. Je vindt tegenwoordig verschillende soorten die je goed met elkaar en verschillende stijlen kunt combineren. Plus ze gaan lang mee. De natuurlijke stijl kan gecombineerd worden met pastels, maar ook prima met warme kleuren als oker, roest, bruin en bordeaux.

Wil je op de hoogte blijven van meer trends? Houd dan onze blog in de gaten en volg ons op Pinterest, Instagram en Facebook.
Credits: Hoofdbeeld: Vadain, Afbeelding 3: Eijffinger, 4: Vadain, 5/6: Flexa, 7: Luxaflex